Piipun korjaus

Tiedätkö missä kunnossa talosi piiput ja hormit on?
Anna meidän tarkastaa niiden kunto ja turvallisuus.

Soita meille numeroon 045 664 0060 ja varataan aika tarkastukselle!

Yleistä

Vanhojen savuhormien korjaaminen työnä mielletään yleensä isoksi ja kalliiksi. Monet pitävät ainoana korjaustoimenpiteenä savupiipun purkua ja uudelleen muurausta. Savupiipun purku ja uudelleen muuraaminen on kuitenkin omakotitaloissa yleensä niin hidas sekä työläs tehdä, että sen kustannukset nousevat usein suureksi jopa kohtuuttomiksi. Savupiipun purkaminen ja uudelleen muuraaminen voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia. Niin suureen investointiin ei kannata suinpäin lähteä eikä ole aina tarvetta, koska hormipinnoituksella ja / tai sisäpiippuasennuksilla pystytään korjaamaan monenlaisia ongelmia huomattavasti edullisemmin.

Henkilöstöllämme on asiantuntemusta piipuista ja hormeista jo vuodesta 1989 lähtien. Nuohousalan Keskusliitto ry on kouluttanut yrityksemme työntekijöitämme tekemään erilaisten mittalaitteiden avulla tulisijojen ja savuhormien tarkastuksia. Tarkastusmallin avulla tarkastusten yhteydessä voidaan kuluttajia neuvoa mahdollisimman turvalliseen ja energiataloudelliseen tulisijan käyttöön. Yrityksellämme on valtuutettuja tulisija- ja hormitarkastajia (paloturvamestarit).

Sisäpiiput

Sisäpiippu asennetaan jo olemassa olevaan hormiin. Sisäpiipun asennus on ajankohtaista kun hormi alkaa rapistua tai on jo syöpynyt. Myös myrskyn takia kaatuneet puut vaurioittavat joskus piippuja, jolloin voi olla ainoa kustannustehokas korjauskeino käyttää sisäpiippuasennusta. Sisäpiipun etuja ovat nopea asennus, edullisuus verrattuna uuden piipun muuraamiseen, sekä kestävyys. Kestävyyden kannalta oleellisinta on, että sisäpiippu nuohotaan asianmukaisin välinein, joko jalometalli- tai nylonharjalla.

Hormitohtorit käyttää Heinox-hormit ja Hormex Oy:n valmistajien tuotteita, joilla on useiden vuosien kokemus sisäpiippujen valmistuksesta. Vaikka asennus on nopeaa, kannattaa se silti jättää alan ammattilaiselle. Tällöin asennuksesta tulee varmasti toimiva ja siistin näköinen.

Jos sinulla on jotain kysyttävää sisäpiipuista, ota rohkeasti yhteyttä. Vastaamme mielellämme tiedusteiluihin.

sisäpiippu
sisäpiiput

Massaus

Hormipinnoitus massaamalla on vaihtoehtotapa korjata huonokuntoinen hormi. Se on myös edullisempi tapa ennaltaehkäistä hormin vuoto ja jatkaa sen käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla! Hormipinnoituksia massaamalla on toteutettu Suomessa 20-30 vuotta ja Ruotsissa jo aiemmin. Massaus lujittaa piipun rakenteen ja tekee siitä paloturvallisen sekä nokipalon kestävän. 

Horminmassaus aloitetaan aina hormitarkastuksella (tiiveyskoe ja / tai hormikuvaus). Hormikuvauksissa käytämme laadukkaita Wöhler-tarkastuskameroita, jotka on valmistettu ammattikäyttöön mm. putkien, savuhormien, viemäreiden ja ilmastointikanavien tarkastuksiin. Massaustyöt aloitetaan hormin puhdistuksella ja se kosteutetaan ennen massan levitystä. Hormit massataan 1-3 kertaa riippuen kuinka huonossa kunnossa hormit olivat lähtötilanteessa. Työssä käyttämme Finpeston Oy:n ja Schiedel Savuhormistot Oy:n ilma- ja savuhormimassoja. 

Hormisaneerauksen työvaiheet esitetty tarkemmin videossa, jonka löydät täältä.

 

Ota yhteyttä sivuilta löydät yhteystietomme, anamme mielellämme lisätietoa aiheesta ja kysy tarjous!

 

 

Hormi

Hormi ennen massausta

massattu hormi

Hormi massattuna